Zaznamenáno v září 2012

zveřejněno 25.9.2012 | vložil javor | rubrika Zaznamenáno | Bez komentářů

Klaus chce vetovat Zlatou bulu sicilskou

Jan Lipold v aktuálně.cz 24.9.2012

Žádné špalíry nadšených davů, žádné ovace ani květiny. Bez muziky, pancéřovaným autem, projel ráno napříč ucpanou Prahou kolosální úspěch české zahraniční politiky. Stěhovala se Zlatá bula sicilská.

Jsme si téměř jisti, že kdyby to šlo, taky by ji (Zlatou bulu sicilskou) Václav Klaus vetoval, jak je teď v ráži. Copak tady někde, plíživě, nezačala evropská integrace bez iluzí? Zaprodat se Římu, nechat si vystavit glejt od Fridricha, to jsou snad české národní zájmy, Přemysle Otakare? Máte k tomu konsensus napříč spektrem?

Názor na aféru s methylem v Aktuálně.cz

Pavel Lintymer: Ve Skotsku je řadu staletí státní monopol na alkohol, klíče od destilačních zařízení má pouze státní úředník, před nímž se uskutečňuje celý proces destilace. O každé destilaci je veden podrobný protokol, všechny destiláty jsou jednoznačně změřeny co do množství a pečlivě označeny. Pak je vše zapečetěno a odpečetěno až při další várce. A to jsou příslušníci Skotského národa stoprocentně hrdi na své Whisky a nedovolili by si tam přilévat cokoli pro „zlepšení chutí“ a své privátní „ekonomiky“.

Naše vláda usilovně brání alkoholovou mafii a vymýšlí nesmyslná, snadno překonatelná „opatření“. Z toho je konkludentně jasné, že je v procesu nezákonných mafiánských praktik zainteresována (nikoliv celá, ale patrně podstatná její část). Na český národ, ale i na obrovskou zahraniční ostudu, naše demokraticky zvolené vedení kašle. Těch zemřelých 25 osob, ti všichni osleplí, ti všichni jsou obětí našich zcela neschopných vlád.

Komentáře jsou uzavřeny.