Klaus mě nepřekvapil. A několik poznámek k prezidentské volbě

zveřejněno 6.1.2013 | vložil javor | rubrika Společnost | Bez komentářů

Klaus mě amnestií pro velkozloděje nepřekvapil. Dalo se čekat, že zase něco spáchá. Někdy v prosinci totiž děl jeho kancléř Hájek, že do konce Klausova prezidentování zbývají přece ještě tři měsíce a že uvidíme. A vidíme! Hájek svým výrokem tehdy signalizoval chystanou lumpárnu: milost tunelářům zakrytou amnestií. Musí se přece potvrdit, že ne satanův nástroj Václav Havel, ale neomylný všeználek Václav Klaus naplnil heslo o pravdě a lásce. Nijak bych se nedivil, kdyby udělil ohlašovanou milost Koženému, kterého za jeho ekonomickou „zdatnost“ kdysi pochválil. Krejčířovi, jehož případ se vleče tolik let, prý už pomoci nemůže.

Svazačka Jana, co se ráda ohání národními zájmy a suverenitou, vyslovila v prezidentské debatě Václava Moravce pozoruhodné výroky. Zatím co neschopností státních úředníků Česko nečerpá miliony připravené pro ně v EU, pro svazačku Janu je důležitá cena pampers. Vůbec jí nedošlo, že existují projekty, které musí být pro svou neodkladnost a závažnost nezbytně provedeny i bez chybějících peněz z EU a tak zaplaceny pouze ze státního rozpočtu. Čerpání peněz z EU by ale státnímu rozpočtu odlehčilo a stát by tak mohl prostřednictvím zvýšeného mateřského příspěvku přispět i na ty pleny. Ještě lepší byl její výrok, že bude-li zvolena prezidentkou, nepřipustí předávání dalších kompetencí do Bruselu. Tady se ukázala být vzornou žačkou Václava Klause. Kromě toho omíláním „národních zájmů“ a „suverenity“ zamrzla v nacionalistických představách 19. století. Co takhle názor vlády a parlamentu? A co názor těch občanů, kteří nezavírají oči před chybami EU, ale přesto vědí, že navzdory nesnázím je projekt Evropské unie jedinečným řešením budoucnosti Evropy. Svazačka Jana vyhrožuje: nedopustím! Před lety málem rozvrátila Českou televizi, teď by mohla zase rozvrátit celý stát.

Jiří Dienstbier zašel žádat o podporu KSČM. To bych ještě jako určitou taktiku přešel, ale když prohlásil, že usnesení Bohumínského sjezdu zakazující ČSSD spolupráci s komunisty na vládní úrovni je překonané a že je ochoten s komunisty spolupracovat, stal se pro mne nevolitelným. Co by tomu řekl jeho otec?

Táňa Fischerová je jistě hodná a slušná dáma, ale dovedu si ji představit jako pokračující organizátorku adventních koncertů, nikoliv jako prezidentku, která dokáže v potřebnou chvíli bouchnout do stolu a říci, tak dost, pánové! Kdo je Táňa Fischerová a jaké ideály by ráda uskutečňovala v prezidentské funkci, o tom svědčí program Klíčového hnutí, které založila. Děkuji, ale takovou prezidentku nechci.

http://www.klicovehnuti.cz/politicke-hnuti/

Jan Fischer je pracovitý, přičinlivý a také přizpůsobivý úředník, který pro úspěšnou kariéru neváhal vstoupit do KSČ a to v době, kdy po srpnu 1968 bylo zcela jasné o jakou partaj jde.

Vladimír Franz je klaun, kterého si na prezidentském stolci představit neumím. Nemusel by ale říci ani slovo a svou vizáží by vzbudil celosvětový ohlas. ČR by opět byla na předních stránkách světového tisku a v hlavním vysílacím čase televizních a rozhlasových zpráv.

Přemysl Sobotka je v jiné podobě pokračováním Václava Klause a politiky ODS.

Miloše Zemana jsme si už užili více než dost, ať se raději vrátí do svého doupěte na Vysočině, dopřává si tlačenku s cibulí a zapijí Becherovkou. Občas může obejmout a pohladit nějaký pěkný strom. Ten taky zašel za komunisty, ale to nepřekvapuje, když mu radí bývalý komunistický papaláš Šlouf a komunistický lampasák Zbytek, co chtěl v listopadu 89 zavítat s tanky na Václavské náměstí. Rady soudruha Zbytka jsou zvlášť cenné, neboť už prezidentem je, a to klubu přátel Ruska, hájícího zájmy putinovského samoděržaví v naší zemi. Přiznávám však, že dcera se Zemanovi povedla.

Vladimír Dlouhý udělal rozumnou věc, vzdal to.

Tomio Okamura naštěstí vypadl. Měli bychom ještě užvaněnějšího prezidenta, než je venezuelský Hugo Chávez.

Takže zbývají jen Karel Schwarzenberg a Zuzana Roithová. Nezapletli se s komunisty, mají přehled o světě, jsou na úrovni. Paní Zuzana si dobře vedla jako komisařka v EU a kníže Karel podporoval disent, hájil lidská práva a má bohaté zkušenosti. Oba jsou vstřícní vůči EU, protože vědí, jak je důležité pro ČR být členy EU a NATO. Dokázali by dělat politiku v prospěch ČR a nemuseli bychom se za ně stydět. Oba by byli důstojnými pokračovateli Václava Havla.

Komentáře jsou uzavřeny.