Omluva paní Therese Schwarzenbergové a dopis Karlu Schwarzenbergovi I

zveřejněno 29.1.2013 | vložil javor | rubrika Společnost | Bez komentářů

Minulý týden jsem se připojil k omluvě paní Therese Schwarzenbergové za pomluvy Miloše Zemana a jeho volebního štábu. Pan Tomáš Drobný, který tyto omluvy shromažďoval, mi odpověděl 28. ledna zprávou, kterou zde uveřejňuji spolu s jeho dopisem panu Karlu Schwarzenbergovi.
Jaroslav Voříšek

Vážení,

Vaše snaha přispět k podpoře férového jednání bohužel nevedla ke změně způsobů vedení volebního boje, jakými hodlal příští prezident vyhrát. Přál bych Vám, aby i pro Vás bylo takovým povzbuzením číst si to, co mi mnozí z Vás napsali. Za všechny tyto vzkazy ze srdce děkuji. Domnívám se, že povzbuzení potřebuje v některých chvílích každý z nás. Dovoluji si proto připojit dopis, který jsem napsal panu Schwarzenbergovi. Můžete jej také zaslat na adresu volební kanceláře, jak jsem to učinil i já.

V úterý osobně předám paní Schwarzenbergové naši omluvu.

S pozdravem a přáním pohody

Tomáš Drobný

Vážený pane Schwarzenbergu,

v posledních týdnech byla v naší zemi zorganizována nejšpinavější polistopadová volební kampaň, která byla završena porušením pravidel demokratické soutěže lživým inzerátem od bývalého důstojníka komunistické Státní bezpečnosti. Spodní proudy v našem národě rozpoutaly demagogické tažení, které uplynulé dny přiřadilo k nejsmutnějším obdobím české historie, jakými byla „hilsneriáda“, uštvání spisovatele Karla Čapka, likvidace hrdinů II. a III. odboje nebo hysterie proti signatářům Charty 77.

Vaše odvaha a odhodlání, se kterými jste musel čelit pomluvám a útokům na Vaše nejbližší a Vaši čest, si zaslouží hluboký obdiv. Chtěl bych Vám proto z celého srdce poděkovat za to, co jste vykonal pro obnovu demokracie v České republice, a také za vše, co jste musel pro její obhajobu podstoupit. V duchu sloganu, který se stal symbolem naděje pro dva a čtvrt milionu Čechů, si dovolím připojit: KARLE, DĚKUJI!

V úctě

Tomáš Drobný

Komentáře jsou uzavřeny.