Omluva paní Therese Schwarzenbergové II

zveřejněno 3.2.2013 | vložil javor | rubrika Společnost | Bez komentářů

Dopis pana Mgr. Tomáše Drobného a poděkování paní Theresy Schwarzenbergové za podporu proti iniciátorům lživé kampaně vedené proti ní a jejímu manželovi Karlu Schwarzenbergovi.

Vážené signatářky, Vážení signatáři omluvy paní Therese Schwarzenberg,

rád bych ještě jednou vyslovil poděkování, za Váš postoj, kterého si paní Schwarzenbergová velice váží. Byl jsem na to opravdu hrdý, zvláště ve chvíli, když jsem jí mohl naši omluvu předat a vyslechnout její slova uznání.

Ptala se mne, jak celá záležitost vznikla, kdo jsou lidé, kteří se k omluvě připojili. Řekla mi, že rakouská média dění v naší zemi velice sledují protože jsme sousedé. Zajímala se o dění u nás. A opakovaně poděkovala. Vyřídil jsem jí pozdravy a přání mnohých z Vás, která se o víkendu bohužel nenaplnila, že byste si na pražském hradě přáli jako první dámu právě ji. Bylo to velice milé setkání s příjemnou paní, skutečnou dámou. Byly to chvíle, kdy jsem také díky Vám nemusel stydět ani za to, že iniciátoři lživé kampaně v ní nadále bez uzardění, ač usvědčeni ze lží, na Hradě pokračují (tajemník Jakl).

Vzpomněl jsem si cestou na citát Dietricha Bonhoeffera, odpůrce nacismu, popraveného na konci války, který pro svobodné občany v naší zemi neplatí: „Když přišli nacisté pro komunisty, mlčel jsem, nebyl jsem přece komunista. Když zavírali sociální demokraty, mlčel jsem, nebyl jsem přece sociální demokrat. když přišli pro odboráře, mlčel jsem, nebyl jsem přece odborář. Když přišli pro Židy, mlčel jsem, nebyl jsem přece Žid. Když přišli pro mě, nebyl už nikdo, kdo by se mohl ozvat.“

Vás, kteří jste se v tuto chvíli ozvali, byly neuvěřitelné 4000!

Sehr geehrte Damen und Herrn!

Ich bin zutiefst ergriffen über die großartige Unterstützung die ich aus Tschechien durch ca 4000 Unterschriften erhalten habe. Tschechien nimmt einen großen Platz in meinem Herzen ein und auch wenn das Land jetzt eine schwierige Periode durchlaufen muss, bin ich sicher, dass sich eine faire Demokratie etablieren wird.

Ich möchte mich nochmals sehr herzlich bedanken

Therese Schwarzenberg

Vážené dámy a pánové!

Jsem hluboce dojata velikou podporou, které se mi dostalo více než čtyřmi tisíci podpisy z České republiky. Česká republika zaujímá v mém srdci velké místo a i když tato země musí nyní procházet těžkým obdobím, jsem si jistá, že se v ní nakonec ustaví čestná demokracie.

Chtěla bych ještě jednou všem srdečně poděkovat.

Therese Schwarzenberg

Všechny Vás zdravím a je mi ctí, že jsem se mohl s Vámi alespoň takto na dálku mailem seznámit a setkat.

Přeji hezký den a neztrácet naději a odvahu

Mgr. Tomáš Drobný

Komentáře jsou uzavřeny.